Sportski savez grada Sombora sa Džudo klubom Ipon obeležio Svetski dan deteta

* U organizaciji Sportskog saveza grada Sombora, a u okviru programa „Besplatna školica sporta“ pretposlednjeg novembarskog ponedeljka obeležen je Svetski dan deteta

Reč je o poštovanju ovog posebno značajnog godišnjeg međunarodnog događaj a koji se slavi 20. novembra svuda u svetu. Ustanovljen je od strane Generalne skupštine Ujednjenih nacija 1954. godine sa ciljem da u svim državama bude obeležen istog dana.

Osmišljen je da promoviše međusobnu interakciju i razumevanje između dece i dobrobit najmlađih u čitavom svetu. Ovaj dan beleži se i da bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju.

Svim učesnicima su podeljene diplome u znak obeležavanja ovog dana, a treningu su se priključili i polaznici Džudo kluba Ipon, na čelu sa trenerom Antunom Blašković.

Besplatne školice sportova, vode podsetimo, profesori fizičkog vaspitanja Radovan Rašković i Predrag Mandić, a koordinator je Ilija Lalić.

Izvor: Sportski savez grada Sombora / S. S.

Sportski

Pročitano 597 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…