Članovi Atletskog kluba Apatin na Kupu evropskih šampiona - Oeiras, Portugalija

* Seniori Atletskog kluba Apatin na startu sa najboljim evropskim klubovima

Portugalski grad Oeiras koji se nalazi u neposrednoj blizini Lisabona (17 kilometara), od 4. do 7. februara domaćin je najboljim evropskim klubovima iz 20 evropskih zemalja koji nastupaju na najprestižnijem klupskom kros takmičenju, Kupu Evropskih šampiona u krosu sa više od 350 takmičara i takmičarki. Republiku Srbiju i Opštinu Apatin na Kupu Evropskih šampiona gde su plasman izborile šampionske i vicešampionske ekipe sa nacionalnih šampionata Starog kontinenta, predstavlja ekipa Atletskog kluba Apatin, ekipni šampion Srbije u krosu za 2021. godinu, koji je titulu osvojio u jubilarnoj godini postojanja (20 godina).

Pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u krosu održano je podsetimo, 23. oktobra 2021. godine u Somboru. Put Lisabona ekipa je krenula juče, u petak 4. frbruara, u večernjim časovima sa aerodroma u Budimpešti, tehnički sastanak i oficijelni trening zakazan sutradan u subotu, dok je za takmičarski dan određena nedelja 6. februar.

U Opštini Apatin pred polazak na put za delegaciju AK Apatin upriličen je prijem od strane predsednice Opštine Apatin Dubravke Korać, koja je u pratnji zamenika predsednice Opštine Radovana Đukića i sekretara Sportskog saveza Opštine Apatina Radomira Radujka i tim putem predstavnici Opštine su poželeli srećan put i dobre rezultate. Opština Apatin je pružila finansijsku podršku klubu u polovini sredstava u iznosu od 1500 evra, drugu polovinu sredstava klub je obezbedio iz sopstvenih izvora članova kluba.

Atletski klub Apatin u Portugaliji nastupiće u sastavu: Đuro Borbelj (kapiten ekipe), Miroslav Pešić, Aleksandar Stajić i pojačanje iz AK Srem Mirko Mauna, vođa delegacije na takmičenju je predsednik kluba Goran Čegar. Seniorska trka na 10000 metara (2 kraća kruga po 1000 metara plus 5 krugova po 1600 metara) u kojoj će nastupiti članovi AK Apatin, startovaće u 12,05 časova i u kojoj će se za titulu ekipnog prvaka Evrope boriti 31 klub iz 20 zemalja.

Ovogodišnje izdanje Kupa evropskih šampiona u muškoj seniorskoj konkurenciji biće 57. po redu i jedno je od najstarijih takmičenja, dok će seniorke po 39. put nastupati na ovom prestižnom takmičenju iz kalendara Evropske atletike. Maksimalan broj takmičara po timu je četiri, za ekipni poredak se boduje plasman tri najbolja takmičara i takmičarke.

Atletski klub Apatin je od samog početka postupka registracije i tokom pripremnih aktivnosti imao podršku saveznog selektora Edina Zukovića, i zasigurno će na primeren način predstavljati Apatin, Srpski atletski savez, AP Vojvodinu i Republiku Srbiju na ovom izuzetno kvalitetnom takmičenju.

Oficijelni sajt takmičenja:

https://publications.european-athletics.org/ecccoeiras2022/

Srećno, poručujemo i sa naše strane!

- U dodatku, galerija fotografija -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 394 puta
Tagovano

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…