Internacionalni nastupi za somborski SBK Speeder se nižu: Boris Jerković kapitenski!

* Alida i Boris Jerković bili su deo tročlane srpske reprezentacije u krosmintonu na kvalifikacionom turniru Kupa nacija. U subotu, 1. juna je domaćin reprezentacija bio grad Radeče u Sloveniji, a osim domaćina i Srbije nastupili su reprezentativci Hrvatske i Mađarske

Srpsku reprezentaciju je predvodio Boris Jerković, po drugi put kao kapiten, a osim Alide Jerković nastupio je i Đorđe Janković iz beogradskog SBK „Jambolaja“.

Srbija je važila za autsajdera, ali je odličnim igrama svih članova, a pogotovo kapitena Jerkovića bila stalno u borbi za plasman na finalni turnir. Boris je uspeo da pobedi u pet od šest singl mečeva, a pobede su ostvarili i Alida u dublu sa Đorđem Jankovićem i u dublu sa Borisom. Jedna pobeda u duelu protiv Mađarske je srpskim reprezentativcima nedostajala do plasmana u finalni turnir krajem godine, tako da su u konačnom plasmanu zauzeli treće mesto, iza domaćina Slovenije i Mađarske.

Naredni turnir za somborske takmičare biće 22 .juna u Gradskoj hali "Mostonga" u Somboru, gde će SBK „Speeder“ biti domaćin takmičarima iz Hrvatske, Mađarske, Mauricijusa i Srbije, na šestom „Sombor Openu“.

Pročitano 467 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…