Katarini Blažev bronza već na debiju i Svetski dan krosmintona

* Članovi SBK „Speeder“ su nastupili na krosminton turniru masters serije 500 bodova u Zagrebu. Osim sedamdesetak igrača iz devet zemalja, nastupilo je troje Somboraca, a najuspešnija je bila talentovana Katarina Blažev

Simpatična pionirka Katarina Blažev sa svojom prvom internacionalnom medaljom, i to odmah u debiju

Katarina je nastupila u kategoriji devojčica do dvanaest godina i već na svom prvom takmičarskom nastupu osvojila treće mesto. U prvom kolu je izgubila od svetske šampionke Gergo iz Mađarske, ali je pobedila u dva naredna meča i plasirala se u polufinale. Polufinalni meč je igrala protiv drugog nosioca, odlično poentirala ali je Slovenka Župevc ipak bila bolja u tri neizvesna seta. Sjajan prvi takmičarski nastup pokazao je Katarinin veliki potencijal u krosmintonu.

Od seniora nastupili su Alida i Boris Jerković, najpre u kategoriji mešovitih parova. U osmini finala su savladali mađarsko-francusku kombinaciju Osvaj/Supiot, ali su poraženi u četvrtfinalu od favorizovanih Slovenaca Knez/Jovan.

Alida je u igrala u vrlo teškoj grupi i progresivno sve bolje iz meča u meč, ali nije uspela da zabeleži ni jednu pobedu.

Boris je odlično igrao u grupnoj fazi, te je u borbi za prvo mesto u grupi i direktan plasman u polufinale igrao protiv prvog nosioca Jaše jovana. Nažalost, prokockao je čak šest meč lopti, izgubio meč i kao drugoplasirani u grupi nastavio takmičenje u četvrtfinalu,  gde je ubedljivo poražen od drugog nosioca, Hrvata Dasena Jardasa.

Narednih nedelja somborske takmičare očekuju turnir u Budimpešti, a zatim i Kup Nacija u Sloveniji, na kojem će boje Srbije braniti Alida i Boris.

~ . ~

* Protekle subote je obeležen prvi Svetski dan krosmintona. Međunarodna krosminton organizacija je orkestrirala globalni događaj u okviru kojeg su klubovi širom sveta prezentovali ovaj sport u svojoj zajednici

Zanimiljivo promovisanje krosmintona pred Županijom u srcu Sombora

U Somboru je ovaj događaj organizovao SBK „Speeder“, na platou ispred Županije. U prelepom okruženju Parka heroja održano je predstavljanje krosmintona, ovog mladog i atraktivnog sporta.

U okviru manifestacije održana su takmičenja u preciznom serviranju i u brzom dodavanju. Takođe, svi posetioci manifestacije mogli su i da se oprobaju u najbržem sportu sa reketom.

Osim članova SBK „Speeder“, učestvovali su građani Sombora svih uzrasta, od predškolaca do njihovih baka i deka.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 554 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…