Internacionalac Željko Kuzmić novi golman nemačkog SV Donaustaufa
* Iskusan golman Željko Kuzmić (33) iz Aranđelovca napustio Srbiju i prešao u nemački petoligaš SV Donaustauf, Landesliga
 
 
(Željko Kuzmić,  SV Donaustauf, Nemačka)
 
Željko je poslednjih šest meseci proveo u srpskoligašu FK Radnički iz Svilajnca gde je svojim odbranama pomogao klubu u borbi za opstanak i ispunio cilj kluba a to je da zadrže srpskoligaški status u čemu su i uspeli na kraju sezone. Pre Svilajnca, Željko je ranije, kao već rano viđeni talenat, igrao i u Smederevu, Železniku, zatim Mladosti iz Podgorice, Travniku, Veležu - Mostar, Nymbro (Švedska), pa su se nizali Rudar Prijedor, KF Himara (Albanija), Pobeda Prilep (Makedonija), Mornar Bar (Crna Gora), Kania Gostyn (Poljska), pa čak i ST George iz Etiopije.
 
Zanimljivo je da je u Etiopiji bio jedini belac golman, prvi belac golman koji je branio u ovoj sportskoj afričkoj zemlji.
 
Danas, Željko nam priča o tome kako je došlo do aktuelne saradnje izmedju njega i kluba u Nemačkoj:
 
- Na poziv prijatelja Nikole Vasilića sam došao, radi se o nemačkom petoligašu Sv Donaustauf, članu Landes lige. Predsednik kluba Aleksander Zand dosta ulaže, cilj kluba je plasman u viši rang, a trenutno smo prvi na tabeli. Saradnja je dogovorena na 3 meseca. Sertifikat iz Fudbalskog Saveza Srbije je stigao i spreman sam za nove izazove.
 
Bivši klub Radnički iz Svilajnca mi nije pravio nikakve probleme. Zahvalio bih se Šumadiji iz Aranđelovca i treneru Radakoviću sa kojima sam održavao formu.
 
Srećno, Željko, u novoj sredini i nastavku tvoje internacionalne karijere.
 
Medijska pratnja: Novi Radio Sombor
Pročitano 1015 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…