Trojka somborskog prvoligaša Bowling Stones Nedeljko Tolić - Slobodan Naumov - Imre Oto bronzanom medaljom na seniorskom Prvenstvu Srbije začinila još jednu uspešnu sezonu

Prvenstvo Srbije - trojke 2017/18. održano je prošlog mesrca, 14. juna u bowling centru "Žabac", hala Pinki u Zemunu. Somborska trojka napravila je jednan od najvredniji rezultata za somborski sport u prvom delu 2018. godine, jer su Nedeljko Tolić, Slobodan Naumov i Imre Oto uspeli da se ponu na pobednički podijum

Impresivni logo ovogodišnjeg Prvenstva Srbije u bowlingu u trojkama - Hala "Pinki", Zemun

**********************************************************************

Ovom uspehu prethodila su najpre prilično iscrpljujuća takmičenja u kvalifikacionim grupama, istog dana (drugi junski četvrtak, 14. jun) počev od 15 odnosno 18 časova, u predviđenim terminima za kvalifikacije. "Stari" sportski gospodin-hram popularna zemunska hala "Pinki" ispunila je 42 trojke koje su stekle pravo nastupa u ovoj popularnoj bowling disciplini, trojkama, sa prethodnih regionalnih turnira.

Mesta za takmičenje u finalnom delu programa, koje je počelo već iste večeri, od 20 časova, bilo je dovoljno za četrnaest sastava. Inače, za svaku kvalifikacionu grupu ostavljeno je 7 staza i maksimalan broj takmičara u jednoj grupi iznosio je 7 trojki, pa su svi imali ravnopravno šanse - kako je uostalom u ovom sportu već po svom karakteru - fer, sportski i na visokom nivou međusobnog uvažavanja uobičajeno, da se domognu jednog od 14 mesta u finalu.

Raspoložen i uigran tim "trojkaša" somborskog starijeg prvoligaša Bowling Stones prošao je uspešno sva predfinalna iskušenja. Nije bilo jednostavno ni malo, skoro 10 sati biti non-stop skoncentrisan, precizan i brz. No to je ipak uspelo iskusnim majstorima ovog sporta, Nedeljku Toliću, Slobodanu Naumovu i Imre Otu, koji nisu imali "pardona" na stazama prema zemunskim piinovima. Aplauz inače brojne publike, Nedeljko, Naum i Ečika, dobili su na otvorenoj sceni i pri neretkom rušenju svih 10 punova, ali i za pre svega sportsko, ono tipično prepoznatljivo "somborsko" držanje kulture uma, duha i tela.

 

Čari somborskog Bowling Stones-a

********************

O genezi, ličnoj karti, rezultatima, uspesima i planovima, sada čak već osmoj protekloj sezoni u prvoligaškoj porodici srpskog bowlinga, od ukupno jedanaest godina koliko Klub Bowling Stones u Somboru postoji, otvorićemo na portalu našeg dvostrukog elektronskog medija Novog Radio Sombora i posebnu stranicu, ali isto tako ćemo pratiti i sva dešavanja, zanimljivosti, planove i buduća takmičenja u ovom sportu koji je već veoma dobro osvojio Sombor. Zahvaljujući i više nego prijatnom ambijentu u prostoru Bowling centra u Somboru, na adresi Trg Republike 1, gde će i pioniri moći da se upoznaju i zavole ovaj sport koji predsavlja više od zabave, sa članovima prve ekipe jedne a od najboljih u državi i čiji će članovi rado, novim nadama, pokazati veštine bowlinga pa svako ko želi moiže prijatno vreme da provede sa somborskim prvoligaškim timom Bowling Stonesa kojeg čine: Marko Minić, kapiten, Vanja Stanojević, Aleksandar Stojšić, Predrag Mandić, Nedeljko Tolić, Slobodan Naumov, Milan Vučković (ujedno i takmičar i predsednik Kluba), Imre Oto i jedina dama ali ona prava - s ozbirom da je na Prvenstvu Srbije u Zemunu osvojila visoko 4. mesto u pojedinačnoj seniorskoj ženskoj konkurenciji, Suzana Đanić

~ . ~

U narednim rubrikama osim ostalog, objasnićemo zahvaljujući podacima kojima će nas sa saradnicima i složnom i drugarskom bowling ekipom "hraniti" uvek pedantni Ečika (Imre Oto), kako ga od milošte prijatelji i navijači pretežno oslovljavaju. Naravno, slede i brojne druge rubrike sa svim takmičarima somborskog starijeg i bolje pozicioniranog prvoligaša Bowling Stones, koji se i upravo nedavno minule duge devetomesečne neprestane takmičarske 2017/18. godine izborio još jednom za plej-of među četiri najbolja, pirsaćemo i o planovima koji imaju sasvim opravdano, još više takmičarske ciljeve u sledećoj sezoni; ali naravno, tu je i Bowling Klub Ravangrad - Sombor, kojem ćemo isto tako posvetiti pažnju; ne samo zato što rezultatima nastoje da prate "starijeg brata", već posebno i zarad poslovično već odavno uspostavljenih džentlmentskih odnosa, između kako somborskih tako i svih klubova u tom sportu, jesu postali pravilo. A Sombor može da se ponosi činjenicom što u ovom - već najavljeno olimpijskom sportu, ima čak dva predstavnika u najvišem rangu, Prvoj ligi Srbije.

***

Čitaćete i slušati - i u našem radijskom programu dvostrukog elektronskog medija Novog Radio Sombora, takođe i o razlikama između "starijeg", kuglaškog sporta i bowlinga (i značaju zajedničkog ulaska ova dva sporta, na olimpijskim igrama), donosićemo portrete pojedinih prvotimki i prvotimaca nakon svakog prvenstvenog ili meča druge vrste, anegdote sa njihovih putovanja i sklapanja prijateljskih veza, afirmacije koju doprinose da Sombor bude istaknut na mapi važnih sportskih centara,... izjave, brojna imena, a naravno priče i o timovima i pojedicima koji se takmiče u sve popularnijoj Biznis ligi - po kojoj je Bowling Stones Sombor na mapi najpopularnijih u Srbiji, kao i o specifičnostima regionalnih bowling stepenima takmičenja.

I sve to uz mnogobrojne fotografije i atraktivne fotografije koje će pratiti reč. Isto tako, moći ćete pratite rezultate i tabele, te zanimljiva statistička kako ekipna, tako i pojedinačna ostvarenja.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1330 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail:

office@noviradiosombor.com

Tel: +381-25-510-16-41
Mob: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…