Prva vest

05 jul 2022
0
"Esetrite – Vetren" is the first protected territory aimed at the conservation of sturgeons in Bulgaria. Following a
05 jul 2022
0
*Завод за трансфузију крви Војводине и  Црвени крст Сомбор организују  акцију добровољног давања крви  у
05 jul 2022
0
*Novi putopis započinjemo stihovima ove poznate narodne pesme……koju je pod imenom „Jutros rano slušam“ još davne 1936.

Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković na radnom sastanku načelnika upravnih okruga i Omladinskog saveza udruženja "Novi Sad omladinska prestonica Evrope - OPENS"

* Poslednje julske srede načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković prisustvovao je, zajedno sa načelnicima upravnih okruga Vojvodine, Mačvanskog, Kolubarskog i Kosovskog upravnog okruga, radnom sastanku koji je organizovan od strane Omladinskog saveza udruženja „Novi Sad omladinska prestonica Evrope - OPENS“ i Južnobačkog upravnog okruga.

Tema sastanka je bila prezentacija projekta „U centru održive omladinske politike“ koji je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta, a podržan od Vlade RS, Ministarstva omladine i sporta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Novog Sada kao i Stalne konferencije gradova i opština - SKGO. Prezentovan je OPENS model kontinuirane brige o mladima na lokalnom nivou sa posebnim naglaskom na postignuća iz 2019. godine kada je Novi Sad nosio titulu „Omladinske prestonice Evrope“, volonterski doprinos u 2020. godini tokom vanrednog stanja i program legata omladinske infrastrukture - omladinski centri.

U okviru tog projekta OPENS otvara proces mapiranja potencijalnih prostora i na osnovu analize postojećih kapaciteta i resursa u Srbiji daje predlog za kreiranje programa izgradnje omladinske infrastrukture koji će voditi Ministarstvo omladine i sporta u ime Vlade Republike Srbije. Kako bi to sve bilo realizovano potrebno je učešće svih upravnih okruga u Srbiji (i jedinica lokalnih samouprava koje im pripadaju).

U vezi sa tim planirano je organizovanje okruglih stolova u targetiranih 26 upravnih okruga Srbije. Učesnici sastanka su izrazili volju da podrže OPENS u realizaciji projekta „U centru održive omladinske politike“ u svojim okruzima.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 668 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…